För dig som patient

Vi erbjuder specialistbehandling för dig som är 16 år eller äldre och som har fetma. Vi utför inte kirurgisk behandling. Till oss kommer du via remiss från läkare.

Information med anledning av covid-19

I september 2020 uppdaterade vi rekommendationerna på grund av covid-19 för dig som är patient på Överviktscentrum. 

För vuxna över 25 år

Som patient hos oss erbjuds du en beteendeinriktad behandling. I den ingår föreläsningar där du lär dig mer om kost och fysisk aktivitet. Men också samtal i grupp eller enskilt med handledare.

Vi utgår från dig och vilket stöd just du behöver. Våra specialister gör tillsammans med dig upp en plan för din behandling. Där ingår läkemedel men även måltidsersättning samt kostersättning med lågkaloripulver.

Målsättningen är att du ska kunna göra en livsstilsförändring som leder till en hälsosam och hållbar viktnedgång.

För unga 16-25 år

Vi erbjuder överviktsbehandling särskilt anpassad för unga mellan 16-25 år. Den riktar sig till dig som är ung patient hos oss, och är alltså inte en familjebehandling.

I behandlingen kan ingå individuella samtal med din egen kontaktperson. Men också behandling i grupp om hur du hanterar stress och hinder för viktnedgång, inspiration och prova-på-träning i vårt gym. Du får även lära dig mer om mat, motion och sjukdomen fetma.

Även du som är ung kan få behandling med läkemedel, måltidsersättning eller kostersättning med lågkaloripulver. 

Tillsammans med dig gör vår specialistläkare upp en plan för vilken typ av behandling som just du behöver och vad som ska ingå i den. 

Vi samarbetar med kirurgiska kliniker som utför fetmaoperation. Du som är mellan 18-25 år och önskar bedömning inför eventuell operation, kommer till oss för utredning och förberedelse. 

Vill du vara med?

Du som är patient hos oss kan vara med och hjälpa till att ta fram ny kunskap om överviktsbehandling. Det kan därför hända att vi frågar dig om du vill bidra till att utveckla vården genom att delta i ett forskningsprojekt. Det är naturligtvis helt frivilligt och du bestämmer själv om du vill vara med eller inte.

Fysisk aktivitet på recept

Du som behöver stöd i att röra på dig mer kan få Fysisk aktivitet på recept, FaR. Det innebär att du får utskrivet fysisk aktivitet av din vårdgivare.

Hitta till oss

Den 16 juni 2020 flyttade vi till Solnavägen 1 E, plan 5, i Stockholm.