Provtagning

Här hittar du som är patient hos oss information om var och hur du kan lämna prover.

Vi har bytt namn

Den 3 oktober 2023 bytte Överviktscentrum namn till Centrum för obesitas. Du som är patient hos oss behöver inte göra något i samband med att vi byter namn. 

Vi bytte namn för att utvecklingen på det medicinska området gått framåt och obesitas nu är det korrekta begreppet för en övervikt på BMI 30 eller mer. Det finns flera anledningar till att ordet obesitas är ett bättre val och du kan läsa mer om det här på webbplatsen, se direktlänk nedan. 

Tänk på att inte gå och lämna prover om du är förkyld eller har andra symtom som kan vara virussjukdom som till exempel covid-19 . Vänta istället tills du har varit fri från förkylningssymtom i minst 48 timmar innan du går och lämnar prov. 

Vi samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet. Du kan välja vilken av deras enheter som helst för att lämna dina prover.

Tidsbokad provtagning för infektionskänsliga patienter

För att infektionskänsliga patienter ska kunna komma till Karolinska Universitetslaboratoriet och känna sig trygga med att inte utsättas för smittrisk, har laboratoriet tidbokad provtagning på cirka 25 av sina enheter i Region Stockholm.

Du bokar tid för provtagning genom att ringa till Kundservice.

Telefon: 08-517 719 99

Telefontid: Vardagar 13-15, men du kan prova att ringa fram till 16.