Kost efter fetmakirurgi

Utbildningsdag för dietister i primärvården och andra dietister i Region Stockholm som kommer i kontakt med patienter som genomgått fetmakirurgi.

Mål med dagen

  • Få ökad kunskap om fetmakirurgi
  • Känna till evidens om kostbehandling efter fetmakirurgi
  • Kunna ge råd om kost efter fetmakirurgi

Innehåll i korthet

  • Fetmakirurgi: metoder, resultat, komplikationer
  • Kostråd vid fetmakirurgi
  • Kostrelaterade problem som kan uppstå efteråt
  • Nordiska riktlinjer för monitorering och supplementering med vitaminer/mineraler
  • Patientperspektivet, patientföreningen Hälsa oberoende av storlekt (HOBS)
  • Primärvårdens roll

Föreläsare

  • Karin Franson, leg. dietist, Capio S:t Görans Sjukhus
  • Anna Laurenius, leg. dietist, med. dr., Sahlgrenska Universitetssjukhuset
  • Anders Thorell, professor, överläkare, kirurg, Ersta Sjukhus

Datum och tid

Vi återkommer när vi har planerat in ett nytt kurstillfälle.