- För vårdgivare
- Kalender: Utbildningar och seminarier fö...
- Befintlig sida: Kost efter fetmakirurgi
Kost efter fetmakirurgi
Utbildningsdag för dietister i primärvården och andra dietister i Region Stockholm som kommer i kontakt med patienter som genomgått fetmakirurgi.
Föreläsare
Karin Franson, leg. dietist, Capio S:t Görans Sjukhus
Anna Laurenius, leg. dietist, med. dr., Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Anders Thorell, professor, överläkare, kirurg, Ersta Sjukhus
Mål med dagen
- Få ökad kunskap om fetmakirurgi
- Känna till evidens om kostbehandling efter fetmakirurgi
- Kunna ge råd om kost efter fetmakirurgi
Utbildningens innehåll
- Fetmakirurgi: metoder, resultat, komplikationer
- Kostråd vid fetmakirurgi
- Kostrelaterade problem som kan uppstå efteråt
- Nordiska riktlinjer för monitorering och supplementering med vitaminer/mineraler
- Patientperspektivet, patientföreningen Hälsa oberoende av storlek (HOBS)
- Primärvårdens roll
Datum och tid
Så snart ett nytt kurstillfälle är bestämt kommer vi att uppdatera den här webbsidan med information. Då kommer du att kunna anmäla dig till utbildningen.