För unga vuxna

För dig som är mellan 16-25 år har vi ett särskilt program som består av olika delar beroende på dina behov. Här hittar du som är ung och patient hos Överviktscentrum material som ingår i din behandling.

Behandling

I den här broschyren kan du läsa om den behandling vi erbjuder dig som är ung och som har remitterats till oss. Broschyren öppnas i ett nytt fönster. 

Välkommen till Överviktscentrum - broschyr (pdf) 

Frågeformulär för unga vuxna (pdf) 

Magsäckskirurgi

Magsäckskirurgi innebär stor förändring och kommer för alltid att påverka din livsstil. Därför är det viktigt att du redan innan operationen förbereder dig inför detta.

Här finns material till dig som är ung och som går vårt förberedande program inför magsäckskirurgi. Allt material öppnas i nytt fönster.

Varför ska jag gå på Överviktscentrum innan magsäckskirurgi - broschyr (pdf)

Matvanor och näring - broschyr (pdf) 

Dagsmeny efter magsäckskirurgi (pdf) 

Jämförelse portionsstorlekar (pdf) 

Kostråd till dig som har dumpningssyndrom (pdf) 

Mat- och dryckesregistrering efter magsäckskirurgi (pdf) 

Vitamin- och mineraltillskott efter magsäckskirurgi (pdf)

Vinster med att sluta röka (pdf) 

Vill du hjälpa andra i din sitation?

Du kan hjälpa oss att utvärdera och ta fram ny kunskap om behandling för unga. Just nu genomför vi en forskningsstudie om strukturerad behandling av unga vuxna med eller utan magsäckskirurgi. 

Till den här studien söker vi patienter 16-25 år gamla som utreds på Övervikts­centrum och som sedan antingen genomgår behandling med magsäckskirurgi eller som behandlas utan operation.